Liander_slimme_meter_installatie_0

Als je nog geen slimme meter hebt….

27 april 2021

Per 1 juli 2021 zetten de netbeheerders landelijk* het TF-signaal (toonfrequent-signaal) uit. Dit signaal maakt dubbeltarief (ook hoog-/laagtarief of piek-/daltarief genoemd) mogelijk, maar is een verouderde en kostbare techniek. Er zijn nieuwere en betere manieren om te schakelen tussen verschillende tarieven, zoals de slimme meter.
Door het uitzetten van het TF-signaal zullen traditionele en niet-slimme digitale meters na 1 juli 2021 niet meer schakelen tussen de twee tarieven. Naast het dubbeltarief wordt het TF-signaal ook gebruikt voor andere toepassingen zoals het in- en uitschakelen van boilers. Het TF-signaal blijft in Enexis-gebied alleen actief voor de openbare verlichting die door dit signaal ook in- en uitgeschakeld wordt.

Vraag gratis slimme meter aan en blijf gebruikmaken van dubbeltarief
Zonder TF-signaal kan je alleen nog met een slimme meter gebruik maken van dubbeltarief . Aan iedereen die nog geen slimme meter heeft bieden wij, vóórdat het signaal verdwijnt, een gratis slimme meter aan. Heb je een brief van ons ontvangen dat het TF-signaal in je regio verdwijnt? Of heb je hier informatie van je energieleverancier over gekregen? Vraag dan via dit formulier een gratis slimme meter aan.

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.