476827_PR.png

Effecten belastingmaatregelen 2022

1 november 2021

Het kabinet heeft ter compensatie van de stijgende energierekeningen voor 2022 een aantal belastingmaatregelen genomen. Dat heeft consequenties voor eigenaren van zonnepanelen.
Hieronder volgt een uitleg hoe dit gaat werken..

De postcoderoosregeling waar Zon4Ons gebruik van maakt geeft recht belastingteruggave voor geproduceerde zonne-stroom. Dat blijft zo, 15 jaar lang. 

De maatregelen hebben voor zonnepaneel-eigenaren drie effecten:

  1. De belastingteruggaaf gaat omlaag (vanwege belastingvermindering op stroom)
  2. De stroomopbrengst uit verkoop van zonnestroom gaat omhoog (nieuwe verkoopcontracten met hogere stroomprijzen)
  3. De belastingkorting per huishouden (via inkomstenbelasting) gaat omhoog (230 euro)

Hoe deze drie effecten in combinatie uitpakken hangt van de situatie af. Om het effect van deze maatregelen voor jouw specifieke situatie inzichtelijk te maken hebben we een rekenvoorbeeld gemaakt. Je kunt dit downloaden en dan je eigen gegevens invullen (in de 4 groene velden). Daarna  kan je zien wat voor jou bij benadering de consequenties zijn.

Over het algemeen geldt: je gaat per saldo volgend minder betalen voor stroom, maar het verschil tussen wel/geen zonnepanelen bezitten wordt kleiner. Het rendement wordt dus lager en het duurt dus langer voordat je de panelen hebt terugverdiend. Maar het blijft – ook met deze maatregelen – nog altijd zeer voordelig….

 

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.