energieprokzen

Stijgende energieprijzen & aflopende contracten

10 maart 2022

Door de treurige toestand in de wereld zijn de energieprijzen de laatste weken in een ongekend tempo gestegen. Door deze grote hectiek en onvoorspelbaarheid zijn alle energieleveranciers gestopt met het aanbieden van contracten met een vast tarief voor een zekere looptijd (1 of meer jaren). Ze bieden nu uitsluitend levering aan tegen variabele tarieven, dwz ze hanteren elk half jaar of soms sneller nieuwe tarieven, afhankelijk van de energiemarkt. De marktprijs ligt momenteel 2 tot 3 keer zo hoog als de gemiddelde tarieven waarvoor de meeste van onze deelnemers een contract hebben of hadden.

Voor veel deelnemers van Zon4Ons die in 2019 zijn overgestapt naar Clean Energy valt de huidige roerige periode samen met het binnenkort aflopen van hun driejarig contract. Zij staan voor de keuze om te verlengen of over te stappen. Na overleg met Clean Energy hebben we de toezegging gekregen dat alle deelnemers van Zon4Ons de komende week een gunstig aanbod krijgen (vergeleken met andere reguliere aanbiedingen). Daarover moet dan wel snel beslist worden, het is maar een paar dagen geldig. Het staat iedere deelnemer vrij om op dit aanbod in te gaan of over te stappen: een kwestie van vergelijken, inschatten en keuzes maken. Hierover kunnen we vanuit Zon4Ons geen advies geven.

Overstap naar een andere leverancier heeft geen financiële gevolgen voor de werking van de postcoderoosregeling mits aan twee voorwaarden voldaan wordt:

  • De nieuwe leverancier werkt mee aan de postcoderoosregeling (check bij de nieuwe leverancier en/of Zon4Ons of bekijk de lijst uit 2019)
  • De deelnemer registreert onmiddellijk de nieuwe gegevens (leveranciersnaam, datum van overstap en klantnummer) in het klantportaal van onze administratie.

Zon4Ons zorgt dan voor een correcte afhandeling van de belastingteruggave: deels via de oude leverancier en deels via de nieuwe, al naar gelang het overstapmoment.

 

 

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.