overstappen

Overstappen naar andere leverancier

17 mei 2022

Voor veel deelnemers van Zon4Ons die in 2019 zijn overgestapt nadert de afloopdatum van hun driejarig contract of is deze al verstreken.
Zij (en mogelijk ook andere deelnemers) staan binnenkort voor de keuze om te verlengen of over te stappen naar een andere leverancier.

Wisseling van leverancier heeft gevolgen voor de administratieve verwerking van gegevens bij ZON4ONS en moet zo snel mogelijk worden doorgegeven.

De juiste werkwijze voor deelnemers is als volgt:

  • Ga op zoek naar een leverancier die jou de beste aanbieding doet. Let daarbij op de gehanteerde tarieven en het type contract (vast tarief /variabel tarief per halfjaar/ variabel tarief volgens uurprijs op de markt)
  • Check of de nieuwe leverancier meewerkt aan de postcoderoosregeling. Als dat niet zo is krijg je geen belastingteruggave meer. Deze is per 2022 teruggegaan van 9 cent naar 3 cent per kWh. Let op: mogelijk is het voordeel van een laag kWh-tarief van een leverancier groter dan het nadeel van gemiste belastingteruggave.
  • Zodra je weet wie je nieuwe leverancier wordt en je hebt een klantnummer en een overstapdatum moet je deze nieuwe gegevens doorgeven aan onze administratie: je hoeft met doorgeven niet te wachten tot de overstapdatum
  • Gebruik voor het doorgeven van de nieuwe gegevens ons KLANTPORTAAL
    (dus NIET via mail)
  • Zon4Ons zorgt dan voor een correcte afhandeling van de belastingteruggave: deels via de oude leverancier (tot aan overstapdatum) en deels via de nieuwe (vanaf de overstapdatum)
  • Bij te laat doorgeven¬†van een leverancierswissel (meer dan twee weken NA overstapdatum) kan Zon4Ons geen belastingteruggaaf meer claimen via de oude leverancier….

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.