476827_PR.png

Termijnbedrag te vroeg verlaagd?

18 december 2019

Tijdens de oprichting en inrichting van onze coöperatie Zon4Ons heeft het bestuur aan de leden de suggestie gedaan om vooruitlopend op de verrekening van belastingvoordeel het maandelijkse termijnbedrag alvast te verlagen. Een aantal leden heeft dit op ons advies gedaan.

Onlangs is bij detailbestudering van hoe de postcoderoosregeling in praktijk wordt uitgevoerd gebleken, dat verrekeningen van belastingvoordeel pas vanaf mei 2020 of later gaan plaats vinden.  Hierover hebben we iedereen via een aparte nieuwsbrief bericht.

Leden die hun termijnbedrag dit jaar al verlaagd hebben moeten nu bij hun eerstvolgende jaarafrekening mogelijk bijbetalen. Dat kan een onaangename verrassing zijn.
Wij kunnen hier vanuit Zon4Ons niets meer aan doen en bieden onze verontschuldigingen aan voor deze gang van zaken.
Voor de duidelijkheid zij vermeld dat ieder lid uiteindelijk het volledige beloofde belastingvoordeel krijgt toegewezen.

Het bestuur heeft besloten om uit de financiële reserves een klein fonds in te stellen waarop mensen een beroep kunnen doen die door de onverwachte bijbetaling aantoonbaar in de problemen komen. Eventuele uitkeringen uit dit fonds worden in later stadium verrekend.

Wie meent voor dit fonds in aanmerking te komen kan contact met ons opnemen. Wij onderzoeken dan in overleg de mogelijkheden.

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.