terugblik

Terugblik 2022

3 februari 2023

Het jaar 2022 begon met de verwachting dat het rendement van Zon4Ons wel eens lager zou kunnen gaan uitvallen dan eerdere jaren omdat per 1 januari 2022 de energiebelasting rigoureus verlaagd werd van 9 ct/kWh naar 3 ct/kWh. In de jaren 2019-2021 werd het rendement van Zon4Ons voor minimaal de helft bepaald door de belastingteruggaaf, dus dat ging het rendement nadelig beïnvloeden. Maar dat is in de loop van het jaar ruimschoots goedgemaakt door de ge-explodeerde energieprijzen. Doordat Zon4Ons tijdig een (dynamisch) leveringscontract heeft afgesloten ontvangt Zon4Ons niet langer vaste vergoeding, maar de dagprijs voor geproduceerde stroom.  En deze prijs is, juist in de maanden dat we veel produceren en er extreem veel zonuren waren (voorjaar en zomer) astronomisch hoog geweest. Door de enorme hoeveelheid zon haalden we een recordproductie die in combinatie met de hoge stroomprijzen leidde tot bijna een verdubbeling van onze stroominkomsten.

Onze zonne-installaties hebben in 2022 nagenoeg storingvrij gedraaid. We hebben waar nodig panelen schoon laten maken en zijn verder geen onvoorziene zaken tegengekomen.
Al met al voor onze cooperatie wederom een heel positief jaar!

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.