geld

Verrekening belastingvoordeel

2 december 2019

Bij de postcoderoosregeling geeft een coöperatie eenmaal per jaar  de opwekgegevens van alle deelnemers over het gehele jaar door aan hun energieleverancier. Zon4Ons doet dat in de eerste helft van april, omdat onze installaties per april 2019 in werking zijn gegaan. De energieleverancier moet vervolgens het belastingvoordeel over het gehele productiejaar verrekenen met de klant(en).

Dat kan op 2 manieren:

1) Via de jaarrekening. Degenen die hun jaarrekening bv. in november ontvangen  krijgen hun voordeel over april 2019 tm maart 2020 pas in nov 2020 uitgekeerd.

2) Via verrekening in het eerstvolgende maandtermijnbedrag na verstrekking van de opwekgegevens. Dat leidt tot verrekening in mei 2020.

Energieleveranciers mogen zelf bepalen of ze optie 1 (klantonvriendelijk) of optie 2 (klantvriendelijker) kiezen of mogelijk nog een ander tussenliggend moment. Het kan dus per leverancier verschillen.
De verrekeningen voor Zon4Ons gaan dus pas lopen vanaf mei 2020 en in de maanden daarna, afhankelijk van het moment van jaarafrekening en van de keuzes die de leveranciers maken.  Vanaf de eerste verrekening volgt (uiteraard) de resterende jaren een vaste jaarlijkse cyclus.

 

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.