Nieuws

Plannen voor wijzigingen in Postcoderoosregeling

De verrekening van het belastingvoordeel loopt nu via de energieleveranciers en dat is zowel voor coöperaties als voor die leveranciers ingewikkeld en tijdrovend. Er wordt nu gedacht over een uitvoering waarbij de coöperaties het behaalde belastingvoordeel als subsidie krijgen uitgekeerd en zelf onder de leden kunnen verdelen.

Verder lezen »

Vraag en aanbod van paneelcertificaten

In statuten en huishoudelijk reglement is bepaald dat verhandeling van certificaten een zaak is van verkoper en koper.  Om deze partijen makkelijk met elkaar in contact te brengen hebben we besloten om vraag en aanbod te publiceren

Verder lezen »

Termijnbedrag te vroeg verlaagd?

Onlangs is bij detailbestudering van hoe de postcoderoosregeling in praktijk wordt uitgevoerd gebleken, dat verrekeningen van belastingvoordeel pas vanaf mei 2020 of later gaan plaats vinden. Leden die hun termijnbedrag dit jaar al verlaagd hebben moeten nu bij hun eerstvolgende jaarafrekening mogelijk bijbetalen. Dat kan een onaangename verrassing zijn.

Verder lezen »

Stand van zaken per 18 dec 2019

Op 1 dak na zijn nu alle daken in productie. Her en der hebben we nog met wat inregelproblemen en kinderziektes te maken, maar die worden in samenwerking met de paneel-leverancier opgelost.

Verder lezen »