Een slim plan!

De overheid stimuleert de opwekking en het gebruik van duurzame energie. Door gebruik te maken van de zogenaamde postcoderoos-regeling en gezamenlijk energie te produceren in coöperatief verband dragen leden bij aan een meer duurzame omgeving. En… zo besparen  ze veel geld op hun elektriciteitsrekening. De coöperatie Zon4Ons  maakt van deze regeling gebruik.

Doel
Zon4Ons
is een coöperatie met als doel om op rendabele wijze zonne-energie op te wekken op een manier waarbij zowel leden als het milieu er voordeel van hebben.
Voor het genereren van dat voordeel maakt Zon4Ons gebruik van de postcoderoosregeling, waarmee mensen die wonen in een gebied met aansluitende postcodes een belastingvoordeel krijgen als ze gezamenlijk zonne-energie produceren

Voordelen
De coöperatie koopt groot in tegen scherpe tarieven. Daardoor heeft Zon4Ons extreem lage kosten voor het plaatsen en het onderhoud van de panelen. Daarnaast kun je nu ook profiteren van zonnepanelen als je daarvoor zelf geen geschikt dak hebt of bijvoorbeeld in een huurwoning woont.

Voor particulieren, bedrijven en instellingen….
Bedrijven en instellingen kunnen voordeel behalen tot maximaal 10.000 kWh per jaar. Dat komt neer op 37 zonnepanelen. Een gemiddeld particulier huishouden gebruikt ongeveer 3.000 kWh per jaar, wat correspondeert met ca. 11 zonnepanelen. Dat vergt een investering van ongeveer € 2.300.

Postcoderoos
De Regeling Verlaagd Tarief biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonnestroom die de leden gezamenlijk opwekken. Met name daardoor levert de investering in zonnepanelen geld op. Op basis van het huidige belastingtarief en de huidige stroomprijs is de investering in ca. 3 tot 4 jaar terugverdiend en zijn de opbrengsten in de resterende  jaren pure winst. Om lid te kunnen zijn moet je woonachtig zijn in de postcoderoos rond Oldehove. Dit zijn de 4-cijferige postcodegebieden die grenzen aan dat van Oldehove. Voor Zon4Ons gaat het om de volgende dorpen: Niehove, Oldehove, Saaksum, Ezinge, Noordhorn, Lauwerzijl, Zuurdijk, Den Ham, Warfhuizen en Houwerzijl.

Wachtlijst….
Per 1 november 2018 is de inschrijving gesloten.
Zon4Ons is meer dan vol geboekt!
Erzijn 127 leden die gezamenlijk 1576 panelen .hebben verdeeld over 8 daken van boerenschuren
Momenteel is alleen plaatsing op een wachtlijst mogelijk.  Als er panelen vrij komen omdat bestaande leden ze van de hand willen doen kunnen  mensen op de wachtlijst in aanmerking komen om lid te worden en panelen te kopen. Als je interesse hebt neem dan contact met ons op.

Meer weten?
Op deze website vind je veel informatie,
Als je nog vragen hebt kan je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Zon4Ons
Niets te verliezen en veel te winnen.

Ook het milieu…