Postcoderoos

De overheid stimuleert de opwekking en het gebruik van duurzame energie. Door gebruik te maken van de postcoderoos-regeling en gezamenlijk energie te produceren in coöperatief verband dragen leden bij aan een meer duurzame omgeving. En… zo besparen  ze veel geld op hun elektriciteitsrekening. De coöperatie Zon4Ons  maakt van deze regeling gebruik.

Zon4Ons is een coöperatie met als doel om op rendabele wijze zonne-energie op te wekken op een manier waarbij zowel leden als het milieu er voordeel van hebben.
Voor het genereren van dat voordeel maakt Zon4Ons gebruik van de postcoderoosregeling, waarmee mensen die wonen in een gebied met aansluitende postcodes een belastingvoordeel krijgen als ze gezamenlijk zonne-energie produceren

De coöperatie koopt groot in tegen scherpe tarieven. Daardoor heeft Zon4Ons extreem lage kosten voor het plaatsen en het onderhoud van de panelen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor zonnepanelen aan wie daarvoor zelf geen geschikt dak heeft of bijvoorbeeld in een huurwoning woont.

Voor particulieren, bedrijven en instellingen….
Bedrijven en instellingen kunnen voordeel behalen tot maximaal 10.000 kWh per jaar. Dat komt neer op 37 zonnepanelen. Een gemiddeld particulier huishouden gebruikt ongeveer 3.000 kWh per jaar, wat correspondeert met ca. 11 zonnepanelen. Dat vergt een investering van ongeveer € 2.300.

De Regeling Verlaagd Tarief biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonnestroom die de leden gezamenlijk opwekken. Met name daardoor levert de investering in zonnepanelen geld op. Op basis van het huidige belastingtarief en de huidige stroomprijs is de investering in ca. 5 jaar terugverdiend en zijn de opbrengsten in de resterende  jaren pure winst. Om lid te kunnen zijn moet je woonachtig zijn in de postcoderoos rond Oldehove. Dit zijn de 4-cijferige postcodegebieden die grenzen aan dat van Oldehove. Voor Zon4Ons gaat het om de volgende dorpen: Niehove, Oldehove, Saaksum, Ezinge, Noordhorn, Lauwerzijl, Zuurdijk, Den Ham, Warfhuizen en Houwerzijl.

Per 1 november 2018 is de inschrijving gesloten.
Zon4Ons is meer dan vol geboekt!
Er zijn 132 leden die gezamenlijk 1581 panelen bezitten verdeeld over 8 daken van boerenschuren. Omdat de postcoderoosregeling per 1 april 2021 is vervangen door een nieuwe subsidieregeling mogen panelen die vrij komen omdat bestaande leden ze van de hand willen doen uitsluitend nog door andere bestaande leden worden overgenomen.

Meer weten?
Op deze website vind je veel informatie,
Als je nog vragen hebt kan je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Zon4Ons
Niets te verliezen en veel te winnen.

Ook het milieu…

Jouw gegevens

Je wordt doorgeleid naar ons klantportaal.
Dat is een andere website waar je nog een keer apart moet inloggen met je mailadres en een wachtwoord.

Het is handig om daar het wachtwoord gelijk maken aan dat van deze website, dan hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden. Via de link ‘Wachtwoord vergeten’ kan je je wachtwoord aanpassen.