Een slim plan!

De overheid stimuleert de opwekking en het gebruik van duurzame energie. Door gebruik te maken van de zogenaamde postcoderoos-regeling en gezamenlijk energie te produceren in coöperatief verband dragen leden bij aan een meer duurzame omgeving. En… zo besparen  ze veel geld op hun elektriciteitsrekening. De coöperatie Zon4Ons  gaat van deze regeling gebruik maken.

Doel
Zon4Ons
is een coöperatie met als doel om op rendabele wijze zonne-energie op te wekken op een manier waarbij zowel leden als het milieu er voordeel van hebben.
Voor het genereren van dat voordeel maakt Zon4Ons gebruik van de postcoderoosregeling, waarmee mensen die wonen in een gebied met aansluitende postcodes een belastingvoordeel krijgen als ze gezamenlijk zonne-energie produceren

Voordelen
De coöperatie koopt groot in tegen scherpe tarieven. Daardoor heeft Zon4Ons extreem lage kosten voor het plaatsen en het onderhoud van de panelen. Daarnaast kun je nu ook profiteren van zonnepanelen als je daarvoor zelf geen geschikt dak hebt of bijvoorbeeld in een huurwoning woont.

Voor particulieren, bedrijven en instellingen….
Bedrijven en instellingen kunnen voordeel behalen tot maximaal 10.000 kWh per jaar. Dat komt neer op 37 zonnepanelen. Een gemiddeld particulier huishouden gebruikt ongeveer 3.000 kWh per jaar, wat neerkomt op ca. 11 zonnepanelen. Dat vergt een investering van ongeveer € 2.300. Particulieren die dit bedrag niet kunnen opbrengen kunnen via Zon4Ons gebruik maken van een gunstige lening. De rente en aflossing daarvan kunnen betaald worden uit de opbrengsten van de zonnestroom. Er blijft dan toch nog winst over!

Postcoderoos
De Regeling Verlaagd Tarief biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonnestroom die de leden gezamenlijk opwekken. Met name daardoor levert de investering in zonnepanelen geld op. Op basis van het huidige belastingtarief en de huidige stroomprijs is de investring in ca. 6 à 7 jaar tijd terugverdiend en zijn de opbrengsten in de resterende  8 jaar pure winst. Om lid te kunnen worden moet je wel woonachtig zijn in de postcoderoos rond Oldehove. Dit zijn de 4-cijferige postcodegebieden die grenzen aan dat van Oldehove. Daarom gaat het voor Zon4Ons om de volgende dorpen: Niehove, Oldehove, Saaksum, Ezinge, Noordhorn, Lauwerzijl, Zuurdijk, Den Ham, Warfhuizen en Houwerzijl.

Meedoen kan niet meer…
Per 1 november is de inschrijving gesloten. Zon4Ons is meer dan vol geboekt! Er hebben zich 131 potentiële leden aangemeld voor samen 1570 panelen . Na 1 november is alleen plaatsing op een wachtlijst nog mogelijk. Als je dat wilt kun je je hier registreren.

Planning
In okt-nov 2018 worden ledenovereenkomsten afgesloten.
In die periode worden ook de contracten met dakeigenaren afgesloten en worden daken gekeurd.
In eerste kwartaal 2019 wordt het werk aanbesteed.
De panelen worden in kwartaal 1 2019 geïnstalleerd en gaan in  kwartaal 2 in productie.

Meer weten?
Op deze website vind je veel informatie, maar heb je nog vragen, dan kan je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Zon4Ons
Niets te verliezen en veel te winnen.

Ook het milieu…